Dr Douvara's Biography Ελληνικά English

Dr Εύα Α. Δουβάρα DMD PhD Χειρουργός Οδοντίατρος, Ειδική Προσθετολόγος, Περιοδοντολόγος, Εμφυτευματολόγος
Η ΕΥΑ Α. ​ΔΟΥΒΑΡΑ, είναι Χειρουργός ​Οδοντίατρος με εξειδίκευση στην Προσθετολογία και Αισθητική Οδοντιατρική, τα Οδοντιατρικά ​Εμφυτεύματα και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μπέργκεν ​Νορβηγίας. Έχει ειδίκευση επίσης στην Παιδοδοντία, Περιοδοντολογία και Γναθοχειρουργική.

Αναλαμβάνει κατ' εξοχήν τα δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά τα οποία με επιμέλεια, διαρκή αναβάθμιση γνώσεων και συστηματική επιμελή εργασία ​έχε​ι ​θεραπεύσει και έτσι συνεχίζει έως σήμερα, πλουτίζοντας το ρεπερτόριο των επιστημονικών αποδόσεων της, με στόχο την αναβάθμιση της Οδοντιατρικής και Συνολικής Υγείας των συ​ν​ανθρώπων​ μας.​ Αυτός είναι ο λόγος που στη πορεία της ​καριέρα​ς​ της διακρίνεται σαφώς ένας​ δυνατός, πολύπλευρος​ κορμός​ δραστηριοτήτων όπου παντού έχει αναδειχθεί​.

Την ενέπνευσε το περιβάλλον που ανατράφηκε καθώς και το περιβάλλον όπου αργότερα βρέθηκε για να λειτουργήσει δημιουργικά. Είχε ως υπόδειγμα τόσο επιτυχημένους γονείς και​ συγγενείς της αλλά και οικογενειακούς φίλους στον ιατρικό χώρο και νομικό χώρο​. Με ταλέντο, επιμονή και σκληρή εργασία έκανε τα όνειρα της πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι με την συνολική α​διάλειπτη ​ δράση της ξεχώρισε διαπρέποντας και στο εξωτερικό και σήμερα βρίσκεται στη λίστα ιατρών σε εταιρείες και πρεσβείες.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1958.​ Έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα και τα Ιωάννινα ​ με πατέρα Νομικό ο οποίος επίσης είχε εισέλθει στην Νομική Σχολή Αθηνών 4ος κατά σειρά και έφθασε στην κορυφή της σταδιοδρομίας τουΗ μητέρα της σπούδασε στη Γαλλία Δημόσιες Σχέσεις και έθεσε τις γνώσεις και τα ταλέντα της σε εφαρμογή μέσα από την Υπηρεσιακή της αρμοδιότητα στην ακατάπαυστη επαφή με τους ανά τον κόσμο Ομογενείς. ​​

Οι πρόγονο​ι και οι συγγενείς της Εύας έχουν διακριθεί στην Ελβετία και στη Γαλλία στο χώρο των επιχειρήσεων.

Από την ​εξαιρετικά νεαρή ηλικία 5 ετών έδειξε να έχει έφεση και ταλέντο στη διαρκή υψηλόβαθμη παιδεία αλλά και πολύπλευρη μόρφωση και ξεχώρισε. Τα ενδιαφέροντα της ξεκινούσαν από την Ιατρική επιστήμη, τις καλές τέχνες και τα γράμματα έως την μελέτη ξένων Πολιτισμών, Ψυχολογία και Φιλοσοφικά Συστήματα.

Υπήρξε η πιο νέα ταλαντούχα μαθήτρια με το υψηλότερο βαθμο απολυτηρίου του νομού ​Αττικής.

Η Εύα είχε επιλέξει από πολύ νωρίς την Οδοντιατρική Επιστήμη εμπνευσμένη από τον οικογενειακό Χειρουργό Οδοντίατρο και Αναπληρωτή Καθηγητή Προληπτικής Οδοντιατρικής Μπάμπη Παναγόπουλο.

Ενώ ακολουθούσε την Θεωρητική κατεύθυνση, από αγάπη για την Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γραμματεία,​ υπήρξε το παιδί θαύμα που εισήχθη 4η κατά σειρά στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. 

Ωστόσο η Εύα με το ανήσυχο πνεύμα είχε ήδη εισαχθεί παράλληλα 3η επίσης κατά σειρά με κατατακτήριες εξετάσεις και στο Πανεπιστήμιο Claude Bernard - Lyon - FRANCE, όπου και ολοκλήρωσε τα δυο πρώτα έτη με Γενική Ιατρική κατεύθυνση και επέλεξε τον Οδοντιατρικό προσανατολισμό στο τρίτο έτος των σπουδών της στην Γαλλία. Η αγάπη για την Ελλάδα την επέστρεψε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με Υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. για κάθε έτος σπουδών στην Ελλάδα από όπου και αποφοίτησε το 1983.

Προτίμησε να συνεχίσει με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να αποδεχτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου – Οδοντιατρικού Ινστιτούτου του Bergen Νορβηγίας για ​παράλληλη συνεργασία ως Μεταπτυχιακή Υπότροφος ως εξαίρεση και ιδιαίτερης αντιληπτικότητας άτομο. Το 1998 της προσεφέρθη το ξεχωριστό για το ενδιαφέρον του ​Θέμα Διδακτορικής Διατριβής από τη σχολή του ​Bergen Νορβηγίας , με διαμεσολάβηση του εκλιπόντος καθηγητή της Πύρρου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ως η πλέον κατάλληλη Μεταπτυχιακή Υπότροφος για να κάνει την δέουσα έρευνα στο θέμα "Κοινωνικοί και Ψυχολογικοί Παράγοντες που επηρεάζουν την αποδοχή Ολικών Προσθετικών Αποκαταστάσεων σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας" σε στενή συνεργασία με το διάσημο Νορβηγό Καθηγητή ​Einar Berg.

Μελέτησε διεξοδικά τις διαφορές που προκύπτουν ανάμεσα σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με διαφορετική Παιδεία και διαφορετικές οικογενειακές σχέσεις και για πρώτη Διεθνώς φορά τεκμηρίωσε ερευνητικά τον Όρο ΠΟΙOΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. Αυτή η επίπονη εργασία οδήγησε στην επιβράβευση της από τον καθηγητή /ερευνητή Einar Berg και από ​το Πανεπιστήμιο του Bergen, καθώς ​και την αναγόρευσή της ως Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών ​και Bergen - Norway ​με ΑΡΙΣΤΑ Ομοφώνως το 2004. Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε στο π​αγκόσμιο ετήσιο ερευνητικό Συνέδριο I.A.D.R. το 2004 - και πάλι κατά σύμπτωση στο Bergen Νορβηγίας - ​όπου διακρίθηκε και βραβεύτηκε ​, έγινε δε το επίκεντρο της προσοχής από άλλες Ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων Διεθνώς οδηγώντας σε πολλαπλές ανά τον κόσμο συνεργασίες.

​Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την Ειδικότητα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό τμήμα του ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Έχει συμμετάσχει ενεργά τόσο στις δραστηριότητες της κλινικής Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στις δραστηριότητες της Κινητής Μονάδας του Πανεπιστημίου και τελικά μετέβη στις Η.Π.Α. New York University όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα επίσης της Παιδικής Οδοντιατρικής και Περιοδοντολογίας ​.​ Επιπλέον τέλος, ολοκλήρωσε το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εμφυτευματολογίας το 2009 και έκτοτε συνεχίζει με συνεχή επιστημονική αναβάθμιση μέσα από Διεθνή Σεμινάρια σχετικά με την Οστική Ανάπλαση και τις νεώτερες εξελίξεις στην Περιοδοντολογία και τα Εμφυτεύματα. Το συνολικό ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο την οδήγησε επιπλέον των άλλων στην παρακολούθηση 4ετών σπουδών Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης στο Ινστιτούτο WILHELM REICH.

Μετεκπαιδεύτηκε επί 2ετία ​στο Κέντρο Ιατρικού Βελονισμού και έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα της Ιατρού -Βελονιστή από το I.C.M.A.R.το 2007.

Έχει εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές - Mastership Reiki USUI - και ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Ιατρική Ομοιοπαθητική. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια ​και μετεκπαιδευτικά ​προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις σε Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά περιοδικά. 

Ανήσυχη, υπερδραστήρια, με εξαιρετικά καινοτόμες απόψεις και εφοδιασμένη ​με τις γνώσεις της, εργάστηκε ως οδοντίατρος για το προσωπικό Διεθνών Ομίλων στην Ελλάδα και σε ιδιωτικές κλινικές της Γαλλίας και Ελβετίας.​ Το ιατρείο στην Αθήνα έχει ιδρυθεί από το 1983 μεριμνώντας ώστε κατά τις μακρές απουσίες της στο εξωτερικό να καλύπτεται από έμπειρους, εξειδικευμένους συναδέλφους. Έχει αποκαταστήσει και θεραπεύσει πάνω από 50.000 περιπτώσεις ​οδοντοστοματολογικών προβλημάτων. Ο σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση της οδοντιατρικής υγείας των Ελλήνων. Προσφέρει υπηρεσία προσωπικής οδοντιατρικής θεραπείας όπου, συσχετίζει την οδοντικής παθογένεια με την γενική υγεία του ασθενή καθώς και με τα ιδιαίτερα Ψυχολογικά του χαρακτηριστικά και θεραπεύει πολύπλοκα περιστατικά. Στόχος της είναι η ολική αποκατάσταση του στόματος και του μασητικού συστήματος σε συνδυασμό πάντα με τη μέριμνα και τη συμμετοχή της στην Συνολική Υγεία του ανθρώπου.

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνη είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα ιατρών σε
​Ξένες Εταιρείες και έχει ασθενείς άτομα από το χώρο των καλών τεχνών, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και αναγνωρισμένους επιχειρηματίες. Προάγει τον τουρισμό στην Ελλάδα, οργανώνει ετήσια σεμινάρια σχετικά με τις εξελίξεις στην επανορθωτική συντηρητική οδοντιατρική αλλά και σχετικά με την εσωτέρα Θεραπευτική. Έχει τεράστια εμπειρία σε όλες τις τεχνικές της οδοντιατρικής αναδόμησης δοντιών. Εστιάζει στο πλέον σωστό συντηρητικό τρόπο αποκατάστασης του ίδιου του δοντιού και της ρίζας του, επιμηκύνοντας την παραμονή του φυσικού δοντιού στο στόμα. Ένας αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός ασθενών προσέρχεται στο ιατρείο της για επανορθωτική οδοντιατρική μετά από προηγούμενες αποτυχημένες προσθετικές αποκαταστάσεις και προβλήματα σύγκλησης.

Εναρμονίζει την αρχιτεκτονική του στόματος με την πλαστική χειρουργική προσώπου για την επίτευξη αρμονικού αλλά φυσικού αποτελέσματος αντιγήρανσης, αποκατεστημένου χαμόγελου και φυσική αρμονία του προσώπου. ​Δίνει εξέχουσα σημασία στην εναρμόνιση Σωματικής και Ψυχικής Υγείας. ​

Είναι μέλος στην Ελληνική Προσθετική Εταιρεία, στην Ελληνική Εταιρεία Οστεοενσωμάτωσης, στην Ελληνική Στοματολογική Εταιρεία, στην Εταιρεία Γεροντολογίας και Γηριατρικής Βορείου Ελλάδος και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Είναι μέλος των εθελοντών Χειρουργών Οδοντιάτρων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ανήκει στους φίλους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ,του Μουσείου Γουλανδρή και είναι ενεργό μέλος Διεθνών Φιλανθρωπικών Οργανισμών.

Αγαπημένες της ασχολίες τα απρόσιτα ταξίδια, η ιστιοπλοΐα, η ορειβασία, η μουσική, τέχνες και γράμματα, η βοτανοθεραπευτική, η εθελοντική και η φιλανθρωπική δράση, η μελέτη της Πυθαγόρειας Φιλοσοφίας , η μελέτη θρησκευτικών αρχείων, η διακόσμηση σπιτιών και ο σχεδιασμός εκλεκτών ρούχων που κατασκευάζονται κατά αποκλειστικότητα για μεμονωμένα άτομα.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά